Ombudsman voor beter Openbaar Vervoer

Drie weken geen treinen tussen Weesp en Bussum

Sinds zaterdag 2 augustus is ProRail gestart aan zijn grootste klus van het jaar rond Naarden-Bussum en Weesp. De werkzaamheden duren tot 25 augustus. Tussen Weesp en Bussum rijden de komende drie weken geen treinen. Dit heeft gevolgen voor reizigers op trajecten rondom Hilversum, Naarden-Bussum, Weesp, Amersfoort en Flevoland.

De werkzaamheden betreffen het vernieuwen van het station Naarden Bussum, het vervangen van wissels en de beveiligingssysteem. De spoorboog tussen het Naardermeer en station Naarden-Bussum wordt verhoogd, waardoor op dit traject treinen straks harder kunnen rijden. Ook komt er bij het Naardermeer een onderdoorgang voor wandelaars en fietsers. De NS zet bussen in tussen de stations Hilversum/Bussum-Zuid en Weesp. Ook zullen veel mensen moeten omreizen.

Reizigersvereniging Rover heeft NS gevraagd de informatie voor reizigers over de omreisroutes en de vervangende bussen te verbeteren. Soms zullen reizigers moeten omreizen via een station met gesloten poortjes. Door het extra moeten inchecken kan dit de reiziger extra geld kosten. NS heeft laten weten dat medewerkers van NS op deze stations bij de poortjes zullen staan om mensen door te kunnen laten zonder extra kosten. Advies aan de reizigers is om regelmatig voor vertrek de reisplanner te raadplegen, omdat de geadviseerde omreisroutes gedurende die drie weken niet telkens hetzelfde zijn.