Ombudsman voor beter Openbaar Vervoer

U moet bij HTM zijn!

Een reiziger die voor zijn werkgever zijn gemaakte reizen declareert ziet op zijn transactieoverzicht dat vanaf 14 november de reizen die hij maakt met lijn 3 of 4 (Randstadrail ) van de HTM niet correct zijn weergegeven. In zijn NS Zakelijk overzicht staan ze weergegeven als lijnen 26, 27 of 35. Dit zijn in de regio Den Haag geen bestaande tramlijnen. Hij neemt contact op met NS.

Ik heb NS gevraagd de gegevens te corrigeren. Op 16 december liet de NS weten dat deze gegevens door de vervoerder worden aangeleverd. NS verwees me door naar HTM. Ik heb contact opgenomen met HTM en hen gevraagd de gegevens te corrigeren. Op 9 januari heeft HTM laten weten dat zij de gegevens niet kunnen corrigeren. Men verwijst mij door naar Klantenservice OV-Chipkaart. Op de site van OV-Chipkaart worden echter geen lijnnummers genoemd bij gemaakte reizen.

Het lijkt erop dat de reiziger van het kastje naar de muur is gestuurd. Wij nemen contact op met HTM. De vervoerder pakt het voortvarend op en zoekt meteen contact met Klantenservice OV-chipkaart. Gezamenlijk komen HTM en Klantenservice OV-chipkaart tot de conclusie dat NS verantwoordelijk is en de verkeerde informatie op de site toont.

NS onderzoekt de zaak maar laat weten dat zij dit niet kunnen oplossen. Volgens hen is het toch echt HTM die dit moet oplossen. Twee maanden na de eerste melding is het probleem nog steeds niet opgelost. De vervoerders wijzen naar elkaar.

Het OV loket heeft opnieuw contact opgenomen met HTM omdat het toch de gegevens zijn van HTM die onjuist vermeld worden. Kennelijk moet daar toch de oplossing vandaan komen. En wij hopen dat dit snel gebeurt want de reiziger kan nog steeds geen juiste declaratieoverzichten maken.