Ombudsman voor beter Openbaar Vervoer

‘Eindelijk een werkende fietskluis’

Een jongeman heeft in september een abonnement genomen op een fietskluis op station Oisterwijk, de plaats waar hij werkt. Helaas blijkt hij de fietskluis niet te kunnen openen. Het slot werkt niet mee. De vader van de jongen neemt contact op met de NS, waar hij wordt doorverbonden met de 'afdeling fietskluizen'. Deze afdeling doet verschillende toezeggingen. 'We geven het door.' 'We zullen het in orde maken.' Op de vraag wanneer dat dan gebeurt wordt geantwoord 'het kan morgen zijn, maar het kan ook nog wel twee weken duren.'

Ondertussen zijn er 4 weken voorbij en de jongen moet zijn fiets nog steeds buiten stallen. Op de vraag of hij een andere fietskluis kan krijgen, wordt niet gereageerd. De vader belt nog een keer met de NS, nu met de klachtenafdeling. Daar krijgt hij te horen dat het slot is vastgeroest en dat zijn zoon binnen een week een nieuwe kluis toegewezen krijgt. Maar de week gaat voorbij en er is nog steeds geen nieuwe kluis. De vader van de jongen belt opnieuw met NS. Dan krijgt hij te horen dat in verband met de privacywet de jongen zelf moet bellen.

De ouders nemen contact op met het OV loket. Wij vragen NS namens de ouders om het contract voor de fietskluis te beëindigen, want het lijkt er niet op dat deze fietskluis ooit nog geopend kan worden. En uiteraard willen we dat NS het geld voor de niet geleverde fietskluis terugbetaalt. Gelukkig heeft onze bemiddeling resultaat. De NS betaalt 14 euro abonnementskosten terug en zorgt ervoor dat de jongen eindelijk zijn fiets in een nieuwe fietskluis kan parkeren.